15 tactieken van overheidstrollen – Blogpost 13/02/2021

Hieronder volgt een lijst met 15 punten die je de handleiding van overheidstrollen kunt noemen. 15 tactieken die ze inzetten bij commentaren onder artikelen of via publieke fora en sociale media. Hun doelwit is uiteraard de alternatieve berichtgeving die als geen ander de vinger op de zere plek weet te leggen.

 

1. Begin een verdeel en heers gevecht in de alternatieve gemeenschap.

2. Doe alsof het een hopeloze zaak is om tegen de gevestigde orde te vechten omdat ze ons dan keihard zullen aanpakken.

3. Wanneer er oplossingen worden aangedragen voor bepaalde problemen eis dan keihard en gegarandeerd bewijs dat ze het probleem zullen verhelpen.

4. Kom zelf met oplossingen die zo vergezocht zijn dat ze nooit kunnen werken en die meer schade toebrengen dan dat ze goed doen.

5. Verkondig dat de alternatieve media volledig onbetrouwbaar zijn en alleen maar hun activiteiten uitvoeren om veel geld te verdienen.

6. Overleg met anderen en probeer zoveel mogelijk redelijke commentaren te laten verwijderen/censureren.

7. Zorg dat je zoveel mogelijk kloonidentiteiten gebruikt, ook wel sokpop genoemd, waardoor je zelf in staat bent om een heel leger van trollen te maken.

8. Probeer zoveel mogelijk zaken op sociale media te laten censureren.

9. Wanneer overheden dingen doen die echt niet kunnen, bescherm ze dan door te doen voorkomen dat het in dit bepaalde geval echt niet anders kon.

10. Bescherm de rijken en de machtigen. Doe dit door iedere beschuldiging van criminele activiteiten af te doen als een complottheorie.

11. Vermijdt discussie over echt belangrijke zaken en concentreer zoveel mogelijk op minder belangrijke dingen.

12. Gebruik een stroman. Creëer hierdoor een bepaald argument waarvan je weet dat je deze onderuit kunt halen, waardoor jij punten scoort en de ander afgaat.

13. Gebruik de hit and run tactiek. Voer een snelle aanval uit op je tegenstander of de oppositie en zorg dat je daarna weg bent.

14. Trek motieven in twijfel. Verdraai of vergroot ieder detail waardoor je het laat lijken alsof je tegenstander handelt volgens een bepaalde agenda of motief.

15. Associeer stellingen van je tegenstander met oud nieuws. Dit is al lang ‘gedebunked.’

 

Wanneer je eenmaal weet hoe overheidstrollen werken, dan zijn ze ook relatief gemakkelijk te ontmaskeren. Wanneer je een trol herkent is het zaak om deze niet verder te ‘voeden’. Om hun taak goed te kunnen uitvoeren is het belangrijk dat mensen ‘happen’.

Naast het inzetten van trollen op de bovengenoemde manier, gaan ze nog een stap verder door trollen hun eigen blog of website te laten runnen. Alles is gericht op het verdoezelen van de waarheid, deze zodanig te verwarren dat men door de bomen het bos meer ziet of afhaakt vanwege de krankzinnige berichtgeving. Hiervan zien we de laatste tijd in ons land voorbeelden opduiken. Websites die echte berichten mixen met volkomen krankzinnige en belachelijke onzin. Een efficiënte tactiek waardoor de alternatieve media als geheel in een min of meer belachelijk/ onbetrouwbaar daglicht wordt gesteld.

De belangen worden groter, the Endgame is begonnen en in deze beslissende fase zullen alle middelen uit de kast worden getrokken om de bevolking in verwarring te brengen. Het enige dat je als waarheidszoeker dan ook kunt doen is je intuïtie en logische verstand gebruiken. Geloof niet alles klakkeloos maar doe zelf onderzoek. Het internet biedt een schat aan informatie!

 

SHARE WITH YOUR NETWORK?