Ben jij nog wel eens boos? – Blogpost 17/10/2020

Boosheid is één van onze meest krachtige instrumenten, mits we deze energie op de juiste wijze kanaliseren. Boosheid is een transformerende kracht die de hele wereld in beweging kan zetten! Daarom hebben de machthebbers ons vergiftigd met de leugen dat boosheid een soort van zonde is. Alles moet liefdevol en vreedzaam en we moeten altijd elkaars mening respecteren. Anders ben je asociaal of racistisch, niet spiritueel en nog meer van dit soort bullshit…
Veel spirituele stromingen doen hier ook aan mee. Ze vertellen je dat het altijd ‘iets over jezelf zegt’ als je boosheid voelt. Dit is echter maar deels waar. Het klopt dat een situatie onopgeloste pijn kan triggeren maar het kan ook zijn dat iemand ons benadeeld met zijn of haar gedrag. En soms gebeurt het allebei tegelijk.

Door te stellen dat boosheid niet gepast is of altijd iets met onszelf te maken heeft, gaan we aan onszelf twijfelen. We durven op een gegeven moment niet meer voor onszelf op te komen. Ons natuurlijke beschermingsmechanisme verdwijnt. En wanneer we deze krachtige energie niet uitten, slaat deze naar binnen. Dan keert ze zich tegen ons. Ze vreet ons op en blokkeert onze natuurlijke levensstroom. Elke keer als we ons niet uitten en met een energie blijven zitten die niet bij ons hoort, verliezen we aan kracht. Is dit mindcontrol programma niet uiterst succesvol geweest?

De mensheid is heel doelbewust stap voor stap monddood gemaakt. Machthebbers houden de mensheid bewust klein, bang en dom. Gevangen in een soort mentale gevangenis van allerlei gedragscodes die ons slaafs maken en machteloos. Van de wieg tot het graf bepalen zij wat wij leren, consumeren en hoe wij ons moeten gedragen. En bij iedere ‘misstap’ volgt er een sanctie. Hoe vaak ben jij vroeger in de hoek of op de gang gezet toen je boos was? “Want zo gaan we niet met elkaar om” zeiden onze juffen en ‘meesters’.

Als we altijd elkaars mening moeten respecteren, worden er geen grenzen naar een hoger bewustzijn doorbroken. Dit gaat niet altijd op zachtzinnige wijze. Soms moet er gewoon gezegd worden waar het op staat. Dat klaart de lucht. De waarheid is vaak hard. Het leven is vaak hard. En zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
Wanneer je deze energie goed leert beheersen, dan stuur je de energie op het juiste moment terug naar waar het hoort. Dit vergt wat spirituele ontwikkeling maar op die manier doorbreek je barrières. Zowel in jezelf als in de ander. Ik heb het dus niet over afreageren vanuit pijn maar over boosheid uiten vanuit het hart. Omdat je voor de waarheid staat.

Boosheid is een heilige kracht die we heel hard nodig hebben in onze strijd om de vrijheid. Laat je innerlijk vuur niet doven. Of kom er weer mee in contact als je het kwijt bent. Het moment om in je kracht te komen is NU! Want mensen die in hun kracht staan, zijn niet te regeren.

🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

 

Dit blog is geïnspireerd op:

 

SHARE WITH YOUR NETWORK?