De oplossing

NIEUWE/ VERNIEUWENDE SYSTEMEN o.b.v. NIEUWE KENNIS


Dat is de vraag die we onszelf moeten stellen! Als we niet weten naar welke haven we koers zetten, is geen enkele wind gunstig….

Ons huidige economische model is gebaseerd op schaarste. Terwijl we wereldwijd een overvloed aan grondstoffen hebben. Deze zijn in handen van een (kleine) elite groep. Wanneer alle grondstoffen weer gemeenschappelijk bezit worden, heeft dat enorme positieve gevolgen. Niet alleen voor de economie, maar ook voor het rechtssysteem en onze levensstandaard.

Om te kunnen gedijen hebben we een ander economisch model nodig. The Venus Project maakt inzichtelijk hoe een Resource Based Economy functioneert. Hoe technologie de grote vraagstukken waar de mensheid vandaag voorstaat kan helpen oplossen en zet aan tot creatief en oplossingsgericht denken. Een waar meesterwerk!

If you think we can’t change the world,
It just means you are not one of those who will.

Jaque Fresco ❤️

Artikel: https://www.ellaster.nl/2019/10/06/venus-project-van-schaarste-naar-overvloed/

Regering versus Anarchie


Vernieuwende initiatieven in het onderwijs:
Het onderwijs gaat drastisch veranderen. Ga je wachten tot je wordt gedwongen? Of ben je een voorloper hierin? Als je jezelf andere vragen stelt, kom je ook tot andere antwoorden.
Van: Waar kan ik mijn salaris mee verdienen en mijn pensioen mee halen?
Naar: Waar wordt ik gelukkig van? Waarom ben ik ooit die opleiding gaan doen? Waarom ben ik voor een klas gaan staan? Waarom ben ik met kinderen gaan werken?
Als je heel dicht bij het antwoord komt en je merkt dat je dit niet kwijt kan in je huidige werkomgeving, vraag jezelf dan eens af of je misschien op aarde bent om een nieuw schoolsysteem te ontwikkelen?

(De laatste vraag komt niet uit de lezing, in Nederland zijn nog geen schoolsystemen zijn waar (nieuwe) kinderen bij zijn gebaat!)
https://youtu.be/JZiy2b4cS_4

De nieuwe leerkracht

Academie

In Finland is er een onderwijsrevolutie geweest. In dit ijzige land hebben ze ontdekt dat een ontspannen benadering de beste manier is om topprestaties te behalen. Waarom Finland het beste educatiesysteem ter wereld heeft:

In Melbourne hanteren ze eenzelfde benadering:

In Denmark, they place a lot of importance on cultivating empathy in their children. Believe it or not, people do not actually care about others’ well-being. It is something we are socialized into and something that is necessary for us to survive. While math and science are important in life, Denmark knows that empathy is much more important a life lesson that will take people further than numbers and formulas ever will. This is why Danish schools decided to introduce mandatory empathy classes in 1993. In these classes, children aged 6-16 are taught how to be kind.
https://edu.thinking-minds.net/schools-in-denmark-conduct-empathy-classes-as-part-of-the-school-curriculum-from-a-very-young-age

The Environmental School in Canada: Er zijn geen schoolboeken, geen gebouwen en de kinderen kunnen elke dag in bomen klimmen. Of het nu regent of waait, ongeacht het seizoen, de 80 studenten (van kleuters tot pubers) zijn altijd buiten in de natuur. De natuur als leraar, gemeenschapsvorming, samenwerking en ook het leren lezen, schrijven en wiskunde komen tezamen in dit vernieuwende concept!
https://vimeo.com/148788874

Dieren reageren niet vanuit ratio zoals de mens dat voor een groot deel doet maar vanuit instinct. Zij detecteren en reageren op de energie die wij uitzenden. Hoe word je een roedel leider? Een essentiële leerschool! by Cesar Millan:

The Trust Technique® is an educational organisation that highlights the value of trust for animals and people. Recognising the importance of the animal-human relationship in both personal and sociological change. As we explore and bridge the connection to animals with regard and kindness.
The Trust Technique is based on the theory that deepening the bond between people and animals can transform the lives of both. It uses mindfulness and focused presence techniques as a basis for resolving problems and enhancing communication.
https://trust-technique.com/


Vernieuwende initiatieven in de geneeskunde:
Bevallen in bad: de kracht van water.
Uit recent onderzoek gedaan bij 2625 vrouwen blijkt dat vrouwen die bevallen in water een kortere bevalling hebben, minder vaak hoeven te worden ingeknipt en minder behoefte hebben aan pijnmedicatie. Bovendien blijkt dat er geen groter risico is op infectie, wat meestal wordt gevreesd. Deze resultaten naast de eerder gepubliceerde onderzoeken die geen risico’s konden aanduiden van een bevalling in water, laten zien dat het een veilig alternatief is met veel voordelen.
https://degeboortenis.wordpress.com/2011/01/04/de-kracht-van-water-tijdens-de-bevalling/

In dit korte filmpje is een mooie watergeboorte te zien waarbij een dolfijn als vroedvrouw aanwezig is. Vrouwen die op deze manier bevallen geven aan minder of geen pijn te ervaren tijdens de weeën. De enige plek waar het momenteel mogelijk is om met een dolfijn te bevallen is Hawaï.

Lotusbevalling: de navelstreng niet doorknippen.
https://www.zwangerenportaal.nl/bevalling/lotusbevalling-de-navelstreng-niet-doorknippen

Meestal wordt de navelstreng meteen na de geboorte doorgeknipt (doorgaans door de kersverse vader), maar het kan ook anders. Lotusgeboortes, waarbij de baby verbonden blijft met de placenta, worden steeds populairder.
https://www.hln.be/familie/lotusgeboortes-wanneer-de-navelstreng-niet-wordt-doorgeknipt~a6b4bba5/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

In dit Noorse ziekenhuis genezen planten in plaats van pillen:
Hoe zou het zijn als de kracht van de natuur actief wordt ingezet in de gezondheidszorg? In Noorwegen zijn ze hier volop mee aan het experimenteren en kunnen patiënten hun ziekenhuisbed verruilen voor een knusse cabin in het bos.
https://holistik.nl/ziekenhuis-natuur/

 

Het eerste medicijnloze ziekenhuis van Nederland:
ʺIk ga een beweging creëren in de samenleving, een beweging van mensen die niet langer wachten tot de politiek, artsen, farmacie of wie dan ook gaan veranderen. Ik ga een beweging creëren van mensen die een statement maken: wij gaan de wereld veranderen, niet morgen, maar nu.ʺ

Een oersterk pleidooi voor één geneeskunde deel 1
https://oersterk.nu/blogs/waarom-jij-niet-de-beste-zorg-krijgt-pleidooi-voor-n-geneeskunde-deel-1/

Een oersterk pleidooi voor één geneeskunde deel 2
https://oersterk.nu/blogs/waarom-jij-niet-de-beste-zorg-krijgt-pleidooi-voor-n-geneeskunde-deel-2/

Meer dan de helft van de Nederlanders ziet graag dat een of meer alternatieve geneeswijzen worden vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/meerderheid-nederlanders-wil-alternatieve-zorg-in-basispakket~b086b04d/

Rapport: arts moet alternatieve geneeskunde vaker toepassen.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/rapport-arts-moet-alternatieve-geneeskunde-vaker-toepassen

Ziekenhuis Radboudumc haalt de Lindenberg en LUX in huis. Patiënten kunnen binnenkort kunstlessen volgen, meedoen met yoga of naar de film in het ziekenhuis. De activiteiten geven afleiding, zorgen voor ontspanning en kunnen soms zelfs de genezing bevorderen, is de gedachte achter dit plan.
https://www.gelderlander.nl/nijmegen-e-o/kunst-en-meditatie-in-ziekenhuis~a93cd396/

Nieuwe 10 jaar durende studie: Ongevaccineerde kinderen zijn veel gezonder! Er is een direct verband geconstateerd tussen het toegenomen aantal vaccinaties en het aantal (chronische) ziekten, zoals astma, allergieën, luchtweginfecties en eczeem, waar inmiddels een meerderheid van alle kinderen aan lijdt. Ongevaccineerde kinderen hoeven maar liefst 25 keer minder vaak naar de kinderarts toe.
https://jdreport.com/nieuwe-10-jaar-durende-studie-ongevaccineerde-kinderen-zijn-veel-gezonder/

Japan loopt voorop: Geen vaccinatieverplichting en geen BMR-vaccinatie: kinderen gezonder!
https://stichtingvaccinvrij.nl/japan-loopt-voorop-geen-vaccinatieverplichting-en-geen-bmr-vaccinatie-kinderen-gezonder/

Holistische dierenartsenpraktijk Jyoti gevestigd te Heemskerk, Noord Holland:
https://jyoti.nl/


Vernieuwende leefwijzen & initiatieven:

“De consument is net zo goed verantwoordelijk voor het milieu. Niet-biologisch boeren houdt vanzelf op als de consument volledig biologisch gaat kopen. Over de biosector heb ik geen frustraties: biologisch boeren kan heel leuk zijn.”
https://www.oneworld.nl/duurzaamheid/de-boeren-laten-zich-opnaaien/

Koop direct bij de boer! Kijk hier voor boerenwinkels bij jouw in de buurt:
https://findfarm.nl/

Enjoy the vegan movement! Eten, drinken, kleding, interieur, persoonlijke verzorging: voor alles is een diervrije variant te vinden. Zonder in te leveren op comfort en gemak. Met reviews, achtergrondartikelen, interviews en meer laten we je zien hoe gaaf de vegan lifestyle is. Kennis geeft keuze, jij bepaalt de richting.
https://www.enjoytheveganmovement.nl/

Er is heel veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar voeding en alle gerenommeerde studies laten zien dat een plantaardig dieet dat laag in vet en hoog in complexe koolhydraten is het beste eetpatroon is waar de mens op kan leven. Ik begreep er dan ook niets van waarom deze informatie niet algemeen bekend was. Waarom had ik dit niet op school geleerd? Waarom hoorde je hier niets over op het nieuws? Waarom greep de overheid niet in? Later ontdekte ik dat het kapitalistische systeem waarin we leven hier o.a. verantwoordelijk voor is. Er moet in dit systeem tenslotte winst gedraaid worden, zelfs als dit ten koste gaat van onze gezondheid, het dierenwelzijn en het behoud van onze planeet. Het is tijd voor een Vegan Revolutie!
https://www.veganrevolutie.nl/

Zo kan het ook! Wist je dat er voor ieder dierlijk product een plantaardige keuze bestaat? Met onze uitgebreide productendatabase laten we zien hoe het óók kan in plaats van vlees, vis, zuivel en nog veel meer. Door concreet te vertellen welke producten er zijn, waar ze verkrijgbaar zijn en hoe duur ze zijn willen wij het je gemakkelijk maken om eens voor deze producten te kiezen. Er is voor ieder wat wils! Meer plantaardige keuzes zijn noodzakelijk voor de toekomst van onze planeet en onze gezondheid. Dus doe je met ons mee?
https://zokanhetook.nu/shop/

Healthy Vegan Academy; recepten, tips & coaching.
https://www.deveganistischekeuken.nl/

Heerlijke vegan recepten, de wekelijkse vegan supermarkt-aanbiedingen & vegan lifestyle tips.
https://www.veggiereporter.com/

Al uw vegetarische boodschappen onder één dak. Wij zijn uw online supermarkt voor vegetarische producten.
https://www.devegamarkt.nl/

Met trots presenteren wij u de eerste ‘Vegan Bakery’ in Nederland.
https://www.veganbakery.nl

Dé webshop voor vega huisdieren.
https://www.vegavriend.nl/

Waarom een plantaardig dieet ook goed is voor je hond.
https://www.npo3.nl/brandpuntplus/plantaardig-dieet-honden

Vegan Honden

DOG.EAT.PLANT. is DE gids boordevol inspiratie, informatie, wetenschap en recepten om je hond op een veilige en liefdevolle manier te helpen overschakelen naar een plantaardig dieet.
https://dogeatplant.com/

Vasten is gezond! 10 bewezen resultaten.

Ontgiften door te vasten, heel goed voor de gezondheid!
https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/134270-ontgiften-door-te-vasten-heel-goed-voor-de-gezondheid.html

Vrijstellingskaart mondkapjesplicht.
https://vrijstellingskaart.nl/product/vrijstellingskaart-mondkapjesplicht/


Vernieuwende onderzoeken:
Van oude wijsheid tot moderne wetenschap, volg ons op een reis door yoga. Bekijk ‘The Science Behind Yoga’, met vele experts op het gebied van wetenschappelijk onderzoek achter de voordelen van yoga.
https://uplift.tv/2017/watch-science-behind-yoga/

Een nieuwe studie toont een verband tussen yogapraktijk en verhoogde pijntolerantie. 
https://upliftconnect.com/yoga-chnages-the-way-your-brain-handles-pain/

Uit meerdere onderzoeken blijken de vele fysiologische voordelen van meditatie. Het nieuwste onderzoek is gedaan door Harvard University. In dit onderzoek van acht weken stelden Harvard-onderzoekers aan het Massachusetts General Hospital (MGH) vast dat meditatie letterlijk de grijze massa van het brein opnieuw aanmaakt in slechts acht weken. Het is het eerste onderzoek dat vastlegt dat meditatie verandering in de grijze massa van het brein veroorzaakt.
https://www.nieuwetijdskind.com/wetenschappers-ontdekken-wat-meditatie-doet-met-je-darmen-en-je-hersenen/

86-jarige gebruikt yoga om scoliose te behandelen en haar lichaam volledig te transformeren.
http://www.natuurlijf.com/86-jarige-gebruikt-yoga-om-scoliose-te-behandelen-en-haar-lichaam-volledig-te-transformeren/

Onderzoek vindt op Tai Chi gebaseerde mindfulnesstraining Verminderde ADHD-symptomen bij kinderen.
http://www.natuurlijf.com/onderzoek-vindt-op-tai-chi-gebaseerde-mindfulnesstraining-verminderde-adhd-symptomen-bij-kinderen/

De wetenschap zegt dat stilte essentieel is voor onze hersenen.
https://naturotheek.com/de-wetenschap-zegt-dat-stilte-essentieel-is-voor-onze-hersenen/

The Dark Night of the Soul: Understanding Amidst the Absence of Meaning.
https://medium.com/the-apeiron-blog/the-dark-night-of-the-soul-understanding-amidst-the-absence-of-meaning-3494cb193bc2

Everything you schould know about your sleep.
https://www.managerhints.com/2020/09/everything-you-should-know-about-your.html

432 Hz: muziek in harmonie met de natuur.
https://www.ninefornews.nl/432-hz-muziek-in-harmonie-met-de-natuur/

Op deze pagina kunt u het verschil horen tussen 440 Hz en 432 Hz via een aantal muziekbestanden.
http://terugnaar432hz.org/music.html

Down to Earth – The science of grounding

The Boy Who Lived Before gaat over Cameron, een 5-jarig jongetje uit Schotland. Hij herinnert zich zijn vorige leven en beschrijft zeer gedetailleerd waar hij woonde, hoe zijn familie heette en hoe fijn dat leven was. Hij bezoekt de plek en zelfs het huis waarin hij woonde met zijn huidige familie en vindt daarna innerlijke rust ❤️

De mens gaat helemaal niet dood. Er is de afgelopen jaren steeds meer wetenschappelijk bewijs dat het leven gewoon doorgaat na de “dood”. Verscheidene toponderzoekers hebben zich de afgelopen jaren verdiept in de dood en wat er daarna gebeurt.
https://gfcnieuws.com/dood-gaan-wij-niet-steeds-meer-bewijs-dat-het-leven-heel-mooi-doorgaat-na-de-dood/

Orgaandonor? Een gruwelijke nieuwe wetenschappelijke studie:
https://indignatie.nl/2019/04/19/orgaandonor-een-gruwelijke-nieuwe-wetenschappelijke-studie/

50 jaar wetenschappelijk onderzoek naar paranormale verschijnselen.
https://www.ninefornews.nl/bewijs-paranormale-verschijnselen-bestaan/

Mensen worden echt bezeten door demonen. Prominente psychiater doet een boekje open.
https://www.ninefornews.nl/mensen-worden-bezeten-demonen/

Experienced psychiatrist: Demons are for real and they are very nasty.
https://humansarefree.com/2018/05/experienced-psychiatrist-demons-are-for-real-and-they-are-very-nasty.html

Een groeiende internationale beweging ziet psychose als spiritueel ontwaken.
https://www.trouw.nl/zorg/psychose-als-spirituele-ervaring

We liegen wat af. Elke dag vertellen we aan anderen dingen die niet waar zijn.

De verrassende wetenschap achter liegen (en liegen voorkomen).
https://assertief.nl/liegen/

Waarom je niet tegen je kinderen moet liegen.
https://www.welingelichtekringen.nl/wetenschap/1148168/waarom-je-niet-tegen-je-kinderen-moet-liegen.html

Studie wijst uit dat kinderen aardiger en empathischer zijn wanneer ze worden opgevoed zonder religie.
https://www.scientificamerican.com/article/children-with-a-religious-upbringing-show-less-altruism/?redirect=1

Hersenscans laten de echte impact zien die liefde heeft op de hersenen van een kind

Children should be outside for 4-6 hours everyday.
https://www.1000hoursoutside.com/blog/children-should-be-outside-for-4-6-hours-everyday

Een biologisch onderzoeksteam van de universiteit van Bielefeld heeft een baanbrekende ontdekking gedaan waaruit blijkt dat planten een alternatieve energiebron uit andere planten kunnen halen. Deze bevinding zou ook een grote invloed kunnen hebben op de toekomst van bio-energie, en uiteindelijk het bewijs leveren dat mensen op ongeveer dezelfde manier energie van anderen aantrekken.
http://preventdisease.com/news/12/112112_People-Can-Draw-Energy-From-Other-People-The-Same-Way-Plants-Do.shtml

De Schumann-resonantie is bijna verdubbeld.
https://dier-en-natuur.infonu.nl/milieu/165778-de-schumann-resonantie-is-bijna-verdubbeld.html

The History of Earth geeft op basis van wetenschappelijke bevindingen weer hoe energetische veranderingen/ bewustzijnsveranderingen een belangrijke sleutelrol spelen in de evolutie van de aarde en haar populatie.

Op 21 december 2020 zijn we het Nieuwe Tijdperk binnen gegaan! Ben jij er klaar voor?


 

SHARE WITH YOUR NETWORK?