EQ test – Blogpost 07/01/2021

Hoe is het gesteld met je EQ? De documentaire Earthlings onderwerpt je aan de test! Met pijn in mijn hart, huilend, zwetend en draaiend op mijn stoel heb ik hem uitgezeten. Wat een enorme indruk heeft deze documentaire op mij gemaakt!

Earthlings gaat over het houden van dieren en de afhankelijkheid van de mens van dieren voor voedsel, kleding, entertainment en voor experimenten op dieren. In een uitgebreide studie naar dierenwinkels, ‘puppy mills’ en asielen, de bio-industrie, de leer- en bonthandel, de sport- en entertainmentindustrie, en uiteindelijk de medische wereld en wetenschap, gebruikt Earthlings verborgen camera’s en nog niet eerder vertoond beeldmateriaal om de dagelijkse gang van zaken in enkele van de grootste industrieën ter wereld die dieren vanuit een winstoogmerk gebruiken, in beeld te brengen. Deze tocht langs verschillende uitingen van de verhouding tussen mens en dier roept vragen op over onderwerpen als dierenrechten, de bio-industrie en vivisectie, zonder hier direct een antwoord op te geven of de kijker hierover een mening op te dringen. Een must see! Echt, ik wou dat ik hem in mijn tienerjaren had gezien dan had ik heel andere keuzes gemaakt!

Van carnivoor naar veganist
Zo’n vijftien jaar geleden ben ik bewuster gaan eten. Ik wilde niet meewerken aan dierenleed en ging op de biologische tour. Sinds enkele jaren eet ik ook vegetarisch. Een behoorlijke transitie moet ik zeggen want ik was gek op vlees vroeger. Lekker uit eten bij de bistro, barbecueën, maar ook dagelijks op brood en bij het avondeten een stukje vlees, heerlijk vond ik het. Nu zeggen ze wel eens: ‘zalig zijn de onnozelen van geest’ want de lol gaat er gauw vanaf als je weet hoe het er echt aan toe gaat in deze industrie. En ik heb ook gemerkt dat dit (nog steeds) een moeilijk onderwerp is. Een soort van religie. En een verslaving is het. Mensen willen niet dat je aan hun heilige huisje komt. Ze willen op bepaalde punten liever onwetend blijven want anders moeten ze ook naar hun nieuwe inzichten gaan handelen en van veranderen houden de meeste mensen niet.

De mens heeft de potentie om een empathisch wezen te worden maar dat vermogen is latent aanwezig en dient ontwikkelt te worden. En dat is bij het gros niet gebeurd. Ons schoolsysteem maakt goede werknemers (slaven/ order-volgers) van ons, geen zelfkritisch nadenkende en empathische mensen. De documentaire laat goed zien waar de mensheid nog maar staat in haar evolutie. Hoe onwetend en wreed we nog zijn en hoe verkeerd onze focus ligt. De documentaire maker noemt het gros van de mensheid ook nazi’s en daar sluit ik mij bij aan. De waarheid is vaak hard en pijnlijk maar werkt genezend en dat is wat deze documentaire bij mij heeft bewerkstelligd. Ik ben genezen en ga nu volledig vegan verder want ook in de biologische industrie wordt veel gesjoemeld. Een aanwijzing die ik enkele maanden geleden al eens kreeg in een droom. Zolang je niet met je eigen ogen kunt zien waarmee gewassen bewerkt worden en hoe een dier behandeld wordt, weet je het niet zeker. Punt.

Nieuw Tijdperk; nieuwe initiatieven & manieren van leven
De wereld is stilgelegd omdat we een andere kant op moeten. Er is een nieuw tijdperk en daarmee een nieuw hoofdstuk in de evolutie begonnen. Het Beest schreeuwt zo hard als hij kan en tracht met zijn machtigste wapen (angst) de mensheid eronder te houden en de ondergang van zijn slavensysteem te voorkomen. Tevergeefs… Nieuwe initiatieven schieten als paddenstoelen uit de grond en het is van essentieel belang dat wij deze steunen. Reform- en boerderijwinkels worden vaak gerund door ondernemers met het hart op de juiste plek. Let op; niet alle! Want ook veel boeren gaan nu kopje onder, degenen die met de eurotekens in hun ogen alsmaar dachten aan verder uitbreiden ten koste van het dierenwelzijn en het ook geen probleem vonden om met pesticiden bij te dragen aan de genocide van de mensheid. Terecht dus. Enkel de ondernemers die werkelijk onze gezondheid en dat van de dieren waarborgen verdienen onze steun. Elke euro die je bij hen uitgeeft stroomt de goede kant op; richting de opbouw van de nieuwe wereld. Elke euro die je bij de grote concerns uitgeeft houdt het slavensysteem van het Beest in stand. Zo simpel is het.

Ik hoop dat we dit jaar op de ingeslagen weg verder gaan. Ondanks alle dreigingen en bangmakerij. Ik geef er geen gehoor aan en besteed er ook niet veel aandacht aan. Ik kijk elke dag even naar wat er speelt en ga dan weer verder met hoe ik mezelf kan verbeteren. Dit helpt me mijn focus te houden en vooruitgang te boeken. Misschien heb jij er ook iets aan… En als je nu ook eens plantaardige producten wilt proberen en/ of meer wilt weten over de vegan lifestyle, dan staan er informatieve links op mijn oplossingen pagina voor je klaar:

De oplossing

Let’s change the world together!

Liefs ❤

 

Ps. Mijn blog is beschikbaar voor eenieder die er kennis van wil nemen en is vrij om te delen. Op vragen t.a.v. individuele processen geef ik online geen antwoord (meer). Ook niet per email of app. De afgelopen jaren heb ik mijn uiterste best gedaan om op vele manieren klaar te staan voor eenieder die hulp of een richtingaanwijzer nodig had, maar mijn dromen hebben mij laten zien dat ik daar nu mee moet stoppen en werk en privé moet scheiden.

 

SHARE WITH YOUR NETWORK?