Imagine – Blogpost 13/12/2019

Hoe zou onze wereld eruit zien als we zowel onze lichte als duistere kanten erkennen? In onszelf en in elkaar. Als we ons niet beter zouden voordoen dan we zijn. Als we onze dwalingen eerlijk toegeven en onze fouten zouden rechtzetten. Als we de façade laten varen…
Hoe zou de wereld er dan uitzien?

We groeien voornamelijk door pijn. We doen elkaar enorm veel verdriet. Dit is een evolutief gegeven dat we enkel kunnen accepteren. En waarmee we zo constructief mogelijk moeten leren omgaan.

Introspectie, reflectie, meditatie. Af en toe even stilstaan en onze psyche onderzoeken: Wat gaat er in mij om? Wat heb ik te leren van mijn ervaringen? Hoe is het emotioneel met mij gesteld? Hoe verhoud ik me tot een ander? Hoe verhoud ik me tot de wereld?

Hoe zou onze wereld eruit zien als we deze vaardigheden al op jonge leeftijd aan kinderen zouden leren? De ontwikkeling van het geweten komt in de peuterleeftijd op gang. Of niet… Het hangt ervan af of dit op een goede manier gestimuleerd wordt of niet. Straffen leidt veelal tot vermijdingsgedrag.

Introspectie, fouten/ leugens erkennen en rechtzetten is een noodzakelijk proces om door te kunnen groeien naar een hoger bewustzijnsniveau. Fouten/ leugens erkennen en rechtzetten leidt tot genezing bij de ander. Gun jezelf dat groeiproces. Gun de ander genezing. Ga met de billen bloot als je fout zit; geef gewoon toe dat je een klootzak bent. Dat zijn we allemaal, niemand uitgezonderd.

De waarheid maakt vrij!

 

 

SHARE WITH YOUR NETWORK?