Links

Waar iets eindigt, begint ook iets nieuws…

De wereld veranderd in een razend tempo. Echter, onze systemen blijven achter. Systemen en werkwijzen die ons ooit dienden, voldoen niet meer. Ze doen zelfs al geruime tijd meer kwaad dan goed; we worden aantoonbaar zieker en dommer.
Onze maatschappij vraagt om constructieve veranderingen. Veranderingen die aansluiten bij onze evolutionaire ontwikkelingen. Welzijn voor economische groei is hierbij het nieuwe uitgangspunt!

Op deze pagina vind je veel informatie. Opiniestukken, vernieuwende initiatieven en relevante onderzoeken.

 

Vernieuwende initiatieven in het onderwijs:
Het onderwijs gaat drastisch veranderen. Ga je wachten tot je wordt gedwongen? Of ben je een voorloper hierin? Als je jezelf andere vragen stelt, kom je ook tot andere antwoorden.
Van: Waar kan ik mijn salaris mee verdienen en mijn pensioen mee halen?
Naar: Waar wordt ik gelukkig van? Waarom ben ik ooit die opleiding gaan doen? Waarom ben ik voor een klas gaan staan? Waarom ben ik met kinderen gaan werken?
Als je heel dicht bij het antwoord komt en je merkt dat je dit niet kwijt kan in je huidige werkomgeving, kijk dan naar innovatieve werkplekken die wel vooruitstrevend bezig zijn. Ze zijn er!
https://youtu.be/JZiy2b4cS_4

Montessori onderwijs
Ieder kind bezit een innerlijke vlam. Een innerlijke drang om zich te ontwikkelen en om te leren van de omgeving waarin het opgroeit. In montessori onderwijs houden leraren deze vlam brandend totdat het kind het voortgezet onderwijs verlaat.

Laterna Magica
Nieuw onderwijs op nieuw land. Laterna Magica is een leer- en leefgemeenschap. Kinderen leren bij ons op natuurlijke wijze. Nieuwsgierigheid is daarbij wat ons betreft de bron. Kinderen kunnen onder meer koken, eten, sporten, dansen, muziek maken, naar het theater gaan, werken in een werkplaats of atelier, lezen, rekenen, spellen en in de moestuin werken. Wij maken ruimte voor creatieve ideeën. Kinderen, onderzoekers en leerkrachten leren en werken samen met bewoners, ondernemers en overheden.
https://www.laternamagica.nl/

De Klinkert
‘Bijzonder zijn’ is waar wij in geloven. Anders denken maakt bijzonder. Bijzonder zijn bevordert de ontwikkeling van ‘uniek zijn en eigenheid’.  Wij geloven erin dat een mens pas echt tot zijn recht kan komen in de maatschappij wanneer het de kans heeft gekregen zich als uniek individu te ontwikkelen.
https://www.bsklinkert.nl/

Vernieuwende initiatieven in de geneeskunde:
Het eerste medicijnloze ziekenhuis van Nederland:
ʺIk ga een beweging creëren in de samenleving, een beweging van mensen die niet langer wachten tot de politiek, artsen, farmacie of wie dan ook gaan veranderen. Ik ga een beweging creëren van mensen die een statement maken: wij gaan de wereld veranderen, niet morgen, maar nu.ʺ

Pleidooi voor één geneeskunde deel 1
https://oersterk.nu/blogs/waarom-jij-niet-de-beste-zorg-krijgt-pleidooi-voor-n-geneeskunde-deel-1/

Waarom jij niet de beste zorg krijgt: Pleidooi voor één geneeskunde deel 2
https://oersterk.nu/blogs/waarom-jij-niet-de-beste-zorg-krijgt-pleidooi-voor-n-geneeskunde-deel-2/

Ziekenhuis Radboudumc haalt de Lindenberg en LUX in huis. Patiënten kunnen binnenkort kunstlessen volgen, meedoen met yoga of naar de film in het ziekenhuis. De activiteiten geven afleiding, zorgen voor ontspanning en kunnen soms zelfs de genezing bevorderen, is de gedachte achter dit plan.
https://www.gelderlander.nl/nijmegen-e-o/kunst-en-meditatie-in-ziekenhuis~a93cd396/

Een kind uit huis plaatsen is traumatisch en zelden een oplossing voor ernstige problemen in een gezin, vindt jeugdhulpinstelling Accare. Daarom werkt zij met een andere methode: het hele gezin verhuist tijdelijk naar een kliniek voor een behandeling.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/dit-gezin-liet-zich-vrijwillig-uit-huis-plaatsen-je-kunt-niet-voor-kinderen-zorgen-als-je-niet-goed-voor-jezelf-zorgt~bfab578f/

Meer dan de helft van de Nederlanders ziet graag dat een of meer alternatieve geneeswijzen worden vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/meerderheid-nederlanders-wil-alternatieve-zorg-in-basispakket~b086b04d/

Vernieuwend onderzoek:
Van oude wijsheid tot moderne wetenschap, volg ons op een reis door yoga. Bekijk ‘The Science Behind Yoga’, met vele experts op het gebied van wetenschappelijk onderzoek achter de voordelen van yoga.
https://uplift.tv/2017/watch-science-behind-yoga/

Een nieuwe studie toont een verband tussen yogapraktijk en verhoogde pijntolerantie. 
https://upliftconnect.com/yoga-chnages-the-way-your-brain-handles-pain/

Uit meerdere onderzoeken blijken de vele fysiologische voordelen van meditatie. Het nieuwste onderzoek is gedaan door Harvard University. In dit onderzoek van acht weken stelden Harvard-onderzoekers aan het Massachusetts General Hospital (MGH) vast dat meditatie letterlijk de grijze massa van het brein opnieuw aanmaakt in slechts acht weken. Het is het eerste onderzoek dat vastlegt dat meditatie verandering in de grijze massa van het brein veroorzaakt.
https://www.nieuwetijdskind.com/wetenschappers-ontdekken-wat-meditatie-doet-met-je-darmen-en-je-hersenen/

De mens gaat helemaal niet dood. Er is de afgelopen jaren steeds meer wetenschappelijk bewijs dat het leven gewoon doorgaat na de “dood”. Verscheidene toponderzoekers hebben zich de afgelopen jaren verdiept in de dood en wat er daarna gebeurt.
https://gfcnieuws.com/dood-gaan-wij-niet-steeds-meer-bewijs-dat-het-leven-heel-mooi-doorgaat-na-de-dood/

50 jaar wetenschappelijk onderzoek naar paranormale verschijnselen.
https://www.ninefornews.nl/bewijs-paranormale-verschijnselen-bestaan/

Mensen worden echt bezeten door demonen. Prominente psychiater doet een boekje open.
https://www.ninefornews.nl/mensen-worden-bezeten-demonen/

Studie wijst uit dat kinderen aardiger en empathischer zijn wanneer ze worden opgevoed zonder religie.
https://www.scientificamerican.com/article/children-with-a-religious-upbringing-show-less-altruism/?redirect=1

Een biologisch onderzoeksteam van de universiteit van Bielefeld heeft een baanbrekende ontdekking gedaan waaruit blijkt dat planten een alternatieve energiebron uit andere planten kunnen halen. Deze bevinding zou ook een grote invloed kunnen hebben op de toekomst van bio-energie, en uiteindelijk het bewijs leveren dat mensen op ongeveer dezelfde manier energie van anderen aantrekken.
http://preventdisease.com/news/12/112112_People-Can-Draw-Energy-From-Other-People-The-Same-Way-Plants-Do.shtml


Het onderwijssysteem is failliet
Ons onderwijs is gebaseerd op verkeerde ideeën. Hierdoor levert het geen creatieve nieuwsgierige mensen op, maar passieve reproduceerders van kennis. In zijn nieuwe boek Gevormd of vervormd? houdt filosoof Jan Bransen een pleidooi voor een andere vorm van onderwijs, met een grotere rol voor de leerling zelf. ‘Er moet iets gebeuren. Het huidige onderwijssysteem is echt failliet.’
https://www.ru.nl/nieuws-agenda/nieuws/vm/bsi/2019/huidige-onderwijssysteem-echt-failliet/

We zien een veranderende maatschappij die andere eisen aan het onderwijs stelt. Dit leidt tot druk op het onderwijssysteem en onder andere tot problemen als werkdruk en een lerarentekort. Met een beetje pech worden echter deze symptomen van een krakend systeem verantwoordelijk gehouden voor de feitelijke systeemcrisis waar het onderwijs in verkeert.
https://wij-leren.nl/het-onderwijs-verkeert-in-een-systeemcrisis.php

We worden geboren als creatief genie, maar school maakt ons dom.
https://anewkindofhuman.com/creative-genius-divergent-thinking-test/

Het probleem is niet oplosbaar zo lang de tegenwoordige deskundigen van het “veld’ op hun plek blijven zitten. De bestaande adviesraden, het ministerie van onderwijs, de onderwijsvakbonden, de besturen van scholen, veel van het bestaande lerarenbestand, ze vormen allemaal een hinderpaal op de weg naar verbetering. Een nieuw onderwijs is nodig naast het bestaande, met nieuwe universitaire lerarenopleidingen, nieuwe salarisschalen op het niveau van hogere ambtenaren, nieuwe leermiddelen- of desnoods de oude van een generatie geleden – nieuwe en kleinere scholen, geen onderwijsmanagers, maar deskundige inspecties, dat lijken allemaal noodzakelijke maatregelen om over een generatie weer goed werkend onderwijs te hebben. Naarmate het nieuwe systeem groeit kan het oude worden afgeschaft, maar de generatie die nu naar school gaat zal het meer van het internet moeten hebben en van een enkele toevallig nog aanwezige goede leraar dan van het systeem, als ze wat willen leren.
http://verenoflood.nu/de-problemen-in-het-onderwijs/

Het ministerie van Onderwijs gaat grootschalig onderzoek laten doen naar psychische problemen onder studenten in het hoger onderwijs. Er zijn al langer zorgen over toenemende stress onder studenten vanwege onder meer het leenstelsel, prestatiedruk en sociale media. Vorig jaar bleek uit onderzoek onder 3000 studenten dat bijna zeven op de tien studenten vaak tot zeer vaak prestatiedruk ervaart. ´Als het om zoveel mensen gaat moet je niet alleen naar het individu kijken, maar breder: wat is het maatschappelijk probleem hier?´
https://amp.nos.nl/artikel/2288417-studieschuld-prestatiedruk-en-stress-mensen-hebben-een-grens.html


De psychologie is in crisis
The Marketing of Madness: The Truth About Psychotropic Drugs
https://youtu.be/IgCpa1RlSdQ

Dit artikel is geschreven n.a.v. de documentaire: The Marketing of Madness, welke laat zien hoe de psychiatrische medicijnenindustrie tot stand kwam en ingaat op haar winstgevende verbintenis met de farmaceutische industrie, die van de psychiatrie een winstcentrum heeft gemaakt met een opbrengst van $80 miljard.

* Maar is het gebaseerd op echte medische wetenschap?
* Hoe waardevol zijn de medische diagnoses van de steekproeven?
* En zijn de medicijnen wel veilig?

Helaas is er een verpletterende stapel bewijs tegen psychiatrische medicijnen. Het wordt steeds duidelijker dat de meeste van de hedendaagse diagnoses en hun bijbehorende medicinale behandelingen een aanfluiting zijn, terwijl ze succesvol worden aanbevolen om u te laten geloven dat ze een wetenschappelijke basis hebben. Maar daar klopt niets van.
https://www.earth-matters.nl/119/2173/farma/depressie-is-geen-chemische-onbalans-in-uw-hersenen-enndash-dit-is-het-bewijs.html

VAXXED: van Doofpot tot Catastrofe.
Veroorzaken vaccinaties autisme? In de afgelopen 30 jaar is het aantal gevallen van autisme in de VS exponentieel toegenomen. Van 1 : 10000 naar 1 : 50. Het kindervaccinatieprogramma werd 3 x zo groot. Toeval?
VAXXED: Een ontluisterende documentaire…

Elk jaar zijn er meer en meer medicijnen en vaccins, maar mensen krijgen meer en meer ziektes. Zie je de connectie niet? Deze catastrofe werd voor ons geregeld door Big Pharma die verdient op vaccinaties (infecties) en de daaropvolgende “behandelingen” van zieke kinderen en volwassenen.
https://steemit.com/vaccination/@taliakerch/natural-immunity-vs-big-pharma-and-vaccination

Een op de drie jonge ouders staat wantrouwig ten opzichte van vaccinatie en vermoed dat de overheid dingen verzwijgt.
https://www.welingelichtekringen.nl/gezond/928477/jonge-ouders-twijfelen-massaal-aan-inenten.html

Tweederde van de jonge mensen heeft last van psychische klachten als stressverschijnselen, vermoeidheid, niet meer helder kunnen nadenken en voortdurende spanning. Meer dan de helft vindt het een taboe om erover te praten.
https://www.facebook.com/1048540905268139/posts/2063092643812955?s=100002374293362&sfns=xmo

Het aantal jongeren dat psychisch ongezond is, stijgt. Dat blijkt uit een factsheet van het RIVM gemaakt ter ondersteuning van het overleg tussen gemeenten en Rijk over geestelijke gezondheid van jongeren.
https://vng.nl/onderwerpenindex/jeugd/jeugdgezondheidszorg/nieuws/meer-jongeren-psychisch-ongezond

Het is crisis in de psychologie. Klassieke experimenten geven bij herhaling niet meer de klassieke uitkomsten. Het probleem zit dieper, beweren twee psychologen. ‘Onze antwoorden zijn niet meer relevant.’
https://www.trouw.nl/samenleving/de-psychologie-is-in-crisis-het-moet-radicaal-anders-~ab1800d8c/

De crisis in de psychologie los je niet op met nauwkeuriger experimenten, maar alleen met een alomvattende theorie voor menselijk gedrag, betogen een Brit en een Amerikaan.
https://www.trouw.nl/home/het-is-crisis-in-de-psychologie-en-er-is-maar-een-manier-om-dat-op-te-lossen~a4c8dacd/

Veel mensen verdienen nu geld aan het huidige ggz-model. Psychologen, psychiaters, managers en beleidsmedewerkers hebben geen baat bij het nieuwe model.
https://www.eoswetenschap.eu/psyche-brein/de-geestelijke-gezondheidszorg-moet-op-de-schop

Er zijn veel te veel incidenten met tbs’ers en het systeem moet op de schop.
https://www.telegraaf.nl/video/3526392/tbs-systeem-is-zo-n-beetje-failliet

Onderzoekscommissie: veel geweld in de jeugdzorg, en het is nog steeds niet voorbij.
“We moeten luisteren en leren. We moeten komen tot een jeugdzorg die beter beschermt”
https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2288728-onderzoekscommissie-veel-geweld-in-de-jeugdzorg-en-het-is-nog-steeds-niet-voorbij.html

Driekwart van de kinderen die in een jeugdinstelling of een pleeggezin belandden, kreeg te maken met lichamelijk of geestelijk geweld. “Niet alleen de overheid is nu aan zet, maar ook de instellingen”, zegt De Winter. Hij noemt het geweld in de jeugdzorg een samenlevings­probleem.
https://beta.trouw.nl/nieuws/gepest-geslagen-misbruikt-of-opgesloten-commissie-jeugdzorg-meldt-stelselmatig-geweld-tegen-kinderen~bb9c990f/


We worden dommer, een wereldwijd feit
Dat is toch jammer: het lijkt of het brein van de westerse mens aftakelt. Terwijl het net zo goed ging. Zo’n beetje de hele twintigste eeuw steeg het IQ in ontwikkelde landen. Ieder kind was slimmer dan zijn ouders, die weer slimmer waren dan hun ouders. Nu lijkt die trend op zijn retour. Wetenschappers kunnen er met hun steeds dommere hoofd niet bij.
https://www.trouw.nl/home/we-leken-steeds-slimmer-te-worden-maar-nu-lijkt-die-trend-op-zijn-retour~ad0896b9/?fbclid=IwAR0RoyVqsuOHyhmCcZ7SD1diciGaWw6L1A5EA6bH-zPFXH-4vwK4Pcsa4qc

Sinds de IQ-tests werden ingevoerd aan het begin van de vorige eeuw steeg het gemiddelde IQ alsmaar, maar daar komt nu verandering in: in de jaren ’70 stagneerde het en nu daalt het. Onderzoek van de Universiteit van Hartford toont dat het IQ wereldwijd met één punt per decennium achteruitgaat. Als deze trend doorzet ligt het wereldwijde IQ in 2110 acht punten lager.
https://www.welingelichtekringen.nl/…/ons-gemiddelde-iq-daa…

We hebben studies uit Estland, Nederland, Finland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Denemarken en Noorwegen gevonden die een daling van het gemiddelde IQ vaststelden.
https://www.welingelichtekringen.nl/…/we-worden-steeds-domm…

Mensen worden dommer. Dat is geen oordeel; het is een wereldwijd feit.
https://jdreport.com/wetenschap-bevestigd-het-massale-do…/…/

In totaal hebben 2,5 miljoen volwassenen in Nederland moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Dat is ongeveer 1 op de 6 Nederlanders. Zo’n 1,8 miljoen mensen, tussen de 16 en 65 jaar, zijn laaggeletterd en/of laaggecijferd.
https://www.lezenenschrijven.nl/uploads/editor/2019_Rapport_Spreiding_laaggeletterdheid-webversie_DEF.pdf


Piramidesysteem voor wereldmacht
THRIVE is een onconventionele documentaire die de sluier opheft over wat er WERKELIJK gaande is in onze wereld door het geld stroomopwaarts te volgen – het blootleggen van de wereldwijde consolidatie van macht in bijna elk aspect van ons leven.
Door doorbraken in wetenschap, bewustzijn en activisme samen te brengen, biedt THRIVE echte oplossingen, die ons ongekende en gewaagde strategieën bieden om onze levens en onze toekomst terug te winnen.

THRIVE is wereldwijd al meer dan 86 miljoen keer bekeken!

Artificial intelligence
De gerobotiseerde mens: de zieke versie van de supermens.

“They are targeting the young”. It will be done by 2030.
https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=rver8vjc04U

Microchip implants in Sweden.
https://www.youtube.com/watch?v=eX1KNlI40V8

De Amerikaanse start-up Neuralink wil volgend jaar proefpersonen verbinden met computers door elektroden in hun hersenen te implanteren. Dat maakte het bedrijf, met Tesla-baas Elon Musk als grootste geldschieter, bekend.
https://www.welingelichtekringen.nl/economie/938649/bedrijf-musk-gaat-draden-plaatsen-in-hersens.html

Wereldleiders verbonden in Satanisch netwerk
The Elite Torture Children & Drink Their Adrenalised Blood
https://www.youtube.com/watch?v=lmILmnnTC10&feature=youtu.be

Satanische sektes bestaan en zijn verweven met de Illuminati, de koningshuizen, de politieke top en het Vaticaan. Het zijn lokale netwerken die zijn verbonden met een wereldwijd netwerk. Overlevenden die als kind binnen deze netwerken zijn misbruikt, vertellen dat ze de hele wereld over vlogen en in de kastelen en paleizen van de aristocratie op gruwelijke wijze misbruikt zijn.
https://www.ellaster.nl/2017/05/16/satanische-netwerken-bestaan-gewoon/

Recent revelations regarding pedophile rings run by and for the rich and powerful show that these are not isolated incidents and part of a systemic, global problem targeting defenseless children.
http://humansarefree.com/2017/02/the-global-pedophile-ring-exposed.html?m=0

Pedophiles Rule the World
https://m.youtube.com/watch?v=o1GQehNcZZw&feature=youtu.be

Dit zijn 5 geheime genootschappen die dienen als dekmantel voor de Illuminati
https://www.ninefornews.nl/geheime-genootschappen-dekmantel-illuminati/

Bloodlines & The Occult: De Deep State
https://www.facebook.com/EdgeOfWonder/videos/2373256559570609/