Meditatie

 

“Breng je geest tot rust en laat je ziel spreken!”

 

Ontdek de stilte achter je gedachten…
Meditatie is een methode waarnaar inmiddels honderden wetenschappelijke publicaties verwijzen. Naast de vele gezondheidsvoordelen die meditatie kent, is meditatie een manier om je ziel te laten spreken, de Zuivere Waarheid in jezelf, voorbij het mentale geruis… Regelmatige beoefening doet dit vermogen groeien. Er zijn talloze technieken en voor iedereen is er een favoriet!

Het Nieuwe Brein integreert meditatie- en visualisatie- oefeningen in consulten en cursussen voor zowel particulieren als bedrijven.

Kindermeditatie
Kinderen hebben droom- en relaxtijd nodig om zichzelf en de wereld te leren begrijpen, informatie te verwerken en in contact te blijven met hun Eigen Wijsheid. In de lessen/sessies neem ik de kids spelenderwijs mee op droomreis naar diepe staten van ontspanning waarin het contact met het eigen innerlijke leven en weten centraal staat. Geen ‘moeten’ maar lekker dromen en relaxen. Alles gaat spelenderwijs!

 

Enkele indrukken:

 

 

 

Meditatie en Wetenschap
Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat er meer activiteit in de hersenen te zien is tijdens meditatie, met name in Het Nieuwe Brein ofwel de frontale cortex. Door deze activiteit worden nieuwe verbindingen gelegd. Positieve effecten zoals bewustzijnsverruiming en gezondheidsvoordelen nemen toe en klachten nemen af.

 

 

Ervaar de verbluffende kracht van OM
Dit is één van mijn favoriete meditaties! Simpel en super effectief!

OM is het diepste geluid van het Universum en het Universum bestaat uit 5 elementen: Aarde, Water, Vuur, Lucht & Ether. Deze 5 elementen behouden balans in je lichaam en geest omdat het menselijk lichaam ook gemaakt is uit deze 5 elementen. Het Aarde element: Botten & Spieren, het Water element: Bloed, het Lucht element: Adem, het Vuur element: Warmte, het Ether element: Bewustzijn.
Chanten of luisteren naar OM brengt de 5 elementen in balans waaruit we zijn gemaakt en helpt ons negativiteit, geestelijke/ lichamelijke blokkades, toxiciteit en ziektes te bestrijden.


Dromen, Nachtmerries & Visioenen

Dromen zijn reisjes door ons onderbewuste.”

Beelden zeggen meer dan duizend woorden. Iedere nacht dromen we meerdere keren en ook overdag zien we soms beelden voor ons geestesoog verschijnen. Veelal zonder dat we erbij stil staan en er lering uit trekken. Dit zijn gemiste kansen! Dromen, nachtmerries en visioenen bevatten namelijk diepgaande levenslessen. De symbooltaal is rijk, levendig en vrij van sociale remmingen. Op die manier levert ze een belangrijke bijdrage aan ons evolutionaire groeiproces.