Meditatie

 

“Breng je geest tot rust en laat je ziel spreken!”

 

Ontdek de stilte achter je gedachten…
Meditatie is een methode waarnaar inmiddels honderden wetenschappelijke publicaties verwijzen. Naast de vele gezondheidsvoordelen die meditatie kent, is meditatie een manier om je ziel te laten spreken, de Zuivere Waarheid in jezelf, voorbij het mentale geruis…
Regelmatige beoefening doet dit vermogen groeien. Er zijn talloze technieken en voor iedereen is er een favoriet!

Het Nieuwe Brein integreert meditatie- en visualisatie- oefeningen in consulten en cursussen voor zowel particulieren als bedrijven.

 

Kindermeditatie
Kinderen hebben droom- en relaxtijd nodig om zichzelf en de wereld te leren begrijpen, informatie te verwerken en in contact te blijven met hun Eigen Wijsheid.
In de lessen/sessies neem ik de kids spelenderwijs mee op droomreis naar diepe staten van ontspanning. Het contact met het eigen innerlijke leven en weten staat centraal. Geen ‘moeten’ maar lekker dromen en relaxen. Alles gaat spelenderwijs!

 

Enkele indrukken:

     

    

      

     

      

 


 

 

Meditatie en Wetenschap
Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat er meer activiteit in de hersenen te zien is tijdens meditatie, met name in Het Nieuwe Brein ofwel de frontale cortex. Door deze activiteit worden nieuwe verbindingen gelegd. Positieve effecten zoals bewustzijnsverruiming en gezondheidsvoordelen nemen toe en klachten nemen af.


Dromen, Nachtmerries & Visioenen

Dromen zijn reisjes door ons onderbewuste.”

Beelden zeggen meer dan duizend woorden. Iedere nacht dromen we meerdere keren en ook overdag zien we soms beelden voor ons geestesoog verschijnen. Veelal zonder dat we erbij stil staan en er lering uit trekken. Dit zijn gemiste kansen! Dromen, nachtmerries en visioenen bevatten namelijk diepgaande levenslessen. De symbooltaal is rijk, levendig en vrij van sociale remmingen. Op die manier levert ze een belangrijke bijdrage aan ons evolutionaire groeiproces.