Nieuwe Psychologie & Kosmologie

 

“De Supramentale kennis stelt je in staat om jezelf, de ander, het geheel
en de wisselwerking daartussen te begrijpen.”

 

Een nieuwe soort; een nieuw brein
Gedurende deze stap in de evolutie evolueert Het Nieuwe Brein, de frontale cortex, naar een hoger niveau van functioneren. Dit gebeurt wanneer Kundalini het brein van meer energie voorziet. Meer neurologische connecties tussen de linker- en rechter hersenhelft worden geactiveerd met als resultaat dat de rechter- hersenhelft gaat functioneren in zijn ware potentieel. Dit wordt ‘verlichting’ genoemd.
Boven het verlichte niveau bevinden zich het Intuïtieve Mentale en het Bovenmentale Bewustzijn, waarin een (neerwaartse) transformatie van het lichaam plaatsvindt en welke de evolutionaire shift naar ‘de nieuwe soort’ met een Supramentaal Bewustzijn voltooid. Progressie maak je met de juiste kennis, voeding, meditatie, yoga & beweging
Het Nieuwe Brein brengt wijsheid en wetenschap tot een eenheid.


Kennis is macht
Kennis verdrijft de onwetendheid. Kennis stelt je in staat om bewuste keuzes te kunnen maken; meester over jezelf te worden. We hebben altijd de keuze om de macht over onze gezondheid en evolutie in eigen hand te nemen.
Voor de rijpere zielen die hun Eigen Weg volgen of willen gaan volgen werk ik relevante thema’s uit m.b.t. deze transitie, aan de hand van mijn eigen ervaring en gestaafd op de Nieuwe Psychologie:

  • Integrale Yoga: Sri Aurobindo
  • Chakrapsychologie: Anodea Judith
  • Levensdoelsysteem: Dan Millman
  • Psychosomatiek: Christiane Beerlandt
  • Wetenschappelijk onderzoek: Links

Tevens ben ik voor lezingen over deze evolutionaire transitie bereikbaar. Thema’s en prijzen op aanvraag.


Integrale Yoga


Het Chakrasysteem 
In het diepste innerlijk van elk van ons draaien zeven op wielen lijkende energiecentra rond – de chakra’s. De chakra`s zijn de energiecentra van de mens. In India en China worden ze al duizenden jaren beschouwd als graadmeter voor het functioneren van lichaam en geest. Chakra is een Sanskrit woord dat ‘wiel’ of schijf betekent; het geeft een kruispunt aan waar geest en lichaam elkaar ontmoeten. Het zijn elkaar doordringende centra van vitale levenskracht, en elk chakra stelt een aspect van het bewustzijn voor dat kenmerkend voor ons leven is. Van onder naar boven: overleving, seks & emoties, macht, liefde, communicatie, helderziendheid, wijsheid.

Eenheid van lichaam, geest en ziel
Met elkaar vormen deze chakra’s een systeem dat aan dit bewustzijn structuur geeft en ons in staat stelt ons naar lichaam, geest en ziel beter te leren kennen. Door deze innerlijke rangschikking te begrijpen, kunnen wij onze afweermechanismen en behoeften begrijpen, en leren hoe wij het evenwicht kunnen herstellen.
Het chakrasysteem heeft precies dezelfde geldigheid als welke andere psychologische theorie dan ook maar is veel ruimer toepasbaar. Het omvat tenslotte lichaam, geest en ziel.


Het Levensdoelsysteem
Mensen uit alle lagen van de bevolking hebben een aangeboren behoefte aan zingeving, richting en doel bepalen gemeen. Deze drang het leven te willen begrijpen lijkt net zo belangrijk te zijn voor onze psychische groei als eten dat is voor onze biologische overleving.
Hoewel velen van ons niet eens bewust begrijpen of erkennen dat we zelfs maar een specifiek levensdoel hebben, weet ons onderbewuste waarom we hier zijn; het zoekt contact en zendt ons boodschappen door middel van onze dromen, onze intuïtie en onze diepste verlangens. De roep van onze bestemming openbaart zich in onze diepste drijfveren en in onze capaciteiten – de verborgen krachten achter onze persoonlijkheid. Deze drijfveren geven vorm aan onze loopbaan en onze relaties, en beïnvloeden de richting en de kwaliteit van ons leven.

Levensgetallen en natuurwetten
Totdat we ons onderliggende doel begrijpen en ernaar gaan leven, kan ons leven eruitzien als een puzzel met ontbrekende stukjes; misschien voelen we wel ergens dat er iets is, een reden waarom we op aarde zijn, maar we kunnen het niet benoemen. We werken en rusten uit, eten en slapen, verdienen geld en geven dat weer uit, krijgen ons deel aan plezier en moeilijkheden, maar het fundamentele begrip van ons levensdoel kan ons blijven ontgaan.
Het levensdoelsysteem maakt het ons mogelijk ons bewustzijn en dat van anderen te vergroten. Gebaseerd op het principe dat het Universum volgens wetten functioneert die net zo echt zijn als de Wet van de Zwaartekracht, geeft dit systeem specifieke wetten, afgestemd op elk levenspad, om ons te helpen onze gezondheid, onze relaties, ons werk en elk ander facet van ons leven te veranderen.

 

SHARE WITH YOUR NETWORK?