Wat is jouw levensdoel?  – Blogpost 12/06/2019

Bij onze geboorte kregen we van onze ouders een naam, van het universum kregen we een getal.
Ons geboortegetal wijst op problemen en op potentieel. We moeten de problemen oplossen voordat we het potentieel kunnen vervullen.

Dan Millman

Waar ligt jouw kracht? Wat zijn jouw specifieke talenten? Waarmee kun jij het verschil maken in deze wereld? Sleutelvragen waar we nauwelijks bij stil staan.
Onze instituten zijn hopeloos gedateerd. Ze zijn niet gericht op het ontdekken en ontplooien van het unieke individu, we worden opgeleid tot volgers, voor de instandhouding van het economische systeem waar slechts enkelen bij zijn gebaat. Velen hebben een zogenaamde bullshit job of een baan die ze niet leuk vinden. Een werkomgeving waarin hun specifieke talenten niet tot uiting komen. En dat maakt een mens alles behalve gelukkig. Vele gezondheidsklachten en andere (relationele) problemen zijn hiervan het gevolg…

Gelukkig komen er verschuivingen op gang. We worden langzaam wakker uit de ´religieuze´ overtuiging die economische groei heet. Maar we zijn er nog lang niet! Het komende decennium zullen we alle zeilen moeten bijzetten om onze gedateerde instituten te hervormen, en om nieuwe systemen op te richten die recht doen aan het volledige menselijke potentieel. Mensen kunnen niet zonder systemen, het bewustzijn is veel te groot en complex om zonder systemen te kunnen functioneren.
Een anarchistische staat is waar het naartoe moet. En deze transitie begint bij de groep rijpere zielen die niet langer meewerken aan de perverse prikkels in het systeem, geen ondergeschiktheid aan de overheid of een (religieuze/spirituele) leider erkennen en hun specifieke plaats innemen in dit veranderproces.

Je kunt blijven kijken naar alles dat fout gaat. Je kunt blijven wijzen naar anderen. Je kunt blijven zitten en afwachten in de valse hoop dat de regering zaken ten positieve zal veranderen. Maar je kunt er ook voor kiezen om je te verheffen en actief te gaan deelnemen aan dit veranderingsproces. Het is primair een individuele ontdekkingsreis naar de hamvraag: Wat heb ik hier te doen?

Ik heb mezelf helemaal binnenstebuiten gekeerd. Ik kwam tot de ontdekking dat de moeilijke ervaringen in mijn leven, mijn grootste bron van kracht en wijsheid zijn. Ik kwam erachter dat ik ze nodig had om te leren en te groeien. Om te leren hoe iets moet of hoe iets juist niet moet. Om te leren hoe de mens en de evolutie functioneren.
Ik kwam tot de ontdekking dat ik mijn duistere kanten moest aankijken en leren transformeren. Hoe kun je immers een ander helpen als je niet aan den lijve hebt ondervonden hoe transformatieprocessen in elkaar steken?
Ik kwam tot de ontdekking dat ik hier ben om ´nieuwe´ kennis de wereld in te brengen. Ik kwam tot de ontdekking dat ik schrijftalent heb. Ik hou echt van schrijven! Op die manier kan ik me het beste uitdrukken. Dan ben ik aangesloten op een vloeiende gedachtestroom. Heerlijk, als je ergens mee bezig bent waar je jezelf helemaal in kunt verliezen…
Ik kwam erachter dat ik taaie, langdradige stof kan vertalen naar behapbare en prettig leesbare stukken. En dat ik anderen bereik doordat ik mijn persoonlijke ervaringen erin verwerk. Hierdoor worden het boodschappen van mens tot mens. Deze talenten combineer ik en zet ik in voor het grotere goed. Ik werk elke dag aan mezelf. Onophoudelijk. Het leven zelf is DE grootste leerschool. Het houdt niet op na een opleiding, het houdt nooit op. ´De show must go on´!

Het Levensdoelsysteem
‘Het leven waarvoor je geboren bent’, is een heel bijzonder boek dat is geschreven door Dan Millman. Het boek waar het voor mij allemaal (pas echt) mee begon! Misschien is het ook iets voor jou:

Mensen uit alle lagen van de bevolking hebben een aangeboren behoefte aan zingeving, richting en doel bepalen gemeen. Deze drang het leven te willen begrijpen lijkt net zo belangrijk te zijn voor onze psychische groei als eten dat is voor onze biologische overleving.
Hoewel velen van ons niet eens bewust begrijpen of erkennen dat we zelfs maar een specifiek levensdoel hebben, weet ons onderbewuste waarom we hier zijn; het zoekt contact en zendt ons boodschappen door middel van onze dromen, onze intuïtie en onze diepste verlangens. De roep van onze bestemming openbaart zich in onze diepste drijfveren en in onze capaciteiten – de verborgen krachten achter onze persoonlijkheid. Deze drijfveren geven vorm aan onze loopbaan en onze relaties, en beïnvloeden de richting en de kwaliteit van ons leven.
Totdat we ons onderliggende doel begrijpen en ernaar gaan leven, kan ons leven eruitzien als een puzzel met ontbrekende stukjes; misschien voelen we wel ergens dat er iets is, een reden waarom we op aarde zijn, maar we kunnen het niet benoemen. We werken en rusten uit, eten en slapen, verdienen geld en geven dat weer uit, krijgen ons deel aan plezier en moeilijkheden, maar het fundamentele begrip van ons levensdoel kan ons blijven ontgaan.

Het Levensdoel Systeem maakt het ons mogelijk ons bewustzijn en dat van anderen te vergroten. Gebaseerd op het principe dat het Universum volgens wetten functioneert die net zo echt zijn als de Wet van de Zwaartekracht, geeft dit systeem specifieke wetten, afgestemd op elk levenspad, om ons te helpen onze gezondheid, onze relaties, ons werk en elk ander facet van ons leven te veranderen.
Boek: Het leven waarvoor je geboren bent

Zullen we samen de schouders eronder zetten en van deze wereld een mooiere plek maken?

Liefs ❤

 

SHARE WITH YOUR NETWORK?